Івано-Франківський хлібокомбінат знову в центрі уваги

2 жовтня на Івано-Франківський хлібокомбінат “Цар Хліб” завітали державні розпорядники. Та зустріли їх не дуже тепло, спочатку не хотіли запускати, через що в діло повинна...

2 жовтня на Івано-Франківський хлібокомбінат “Цар Хліб” завітали державні розпорядники. Та зустріли їх не дуже тепло, спочатку не хотіли запускати, через що в діло повинна була втручатись поліція.

Зранку, 2 жовтня, на підприємство з візитом прийшли державні виконавці. Діяли вони за розпорядженням Господарського суду, який зобов’язав «хліборобів» виплатити десять мільйонів гривень у Держрезерв. Мова йдеться про борги хлібокомбінату за 2003 рік, повідомляє Франик.

Держпрацівники в свою чергу повинні були описати майно хлібокомбінату, та при вході їх зустріли кілька невідомих осіб, які не дозволяли їм увійти в приміщення. Представлятись чи  показувати свої посвідчення вони відмовились, але твердили, що являються представниками охорони.

Тоді, як не получилось мирно пройти на підприємство, прийшлось вмішувати в справу працівників поліції. Після їхнього втручання до державних виконавців все ж вийшов хтось з «не охорони», та зсилаючись на те, що на даний момент керівництва на місці немає, не надав доступу до майна та керівних документів.

Водночас, як зазначають на підприємстві, вони надають можливість державним органам описувати те майно, яке потрібно, натомість згідно рішення суду вони не зобов’язані надавати доступ до документації. Також вони визнають, що заборгованість є, та на даний час рахунки хлібокомбінату заморожені, тому немає можливості вчасно виплачувати заробітню плату працівникам. Через це керівництво надавало запит у Виконавчу службу для того, щоб призупинити дане провадження та надати доступ до рахунків щоб підприємство змогло далі працювати у звичному режимі.

Нагадаємо, що останні місяці Івано-Франківський хлібокомбінат все частіше попадає у скандальні хронічки. Працівники підприємства звинувачують керівництво у не професіоналізмі та у самозбагаченні, яке може довести комбінат до банкрутства.

Категорії
Новини
Новини
Loading...