Половина прикарпатських оздоровчих закладів отримали зауваження після лабораторних досліджень

На Прикарпатті влітку цього року працювало 119 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей. За результатами проведених лабораторних досліджень та інструментальних вимірювань, керівникам оздоровчих закладів підготовлено...

На Прикарпатті влітку цього року працювало 119 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей.

За результатами проведених лабораторних досліджень та інструментальних вимірювань, керівникам оздоровчих закладів підготовлено і направлено 50 рекомендаційних листів по виявлених зауваженнях.

Про це повідомляють в ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України».

З початку підготовки та під час оздоровчого сезону лабораторіями ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України» проведено лабораторні дослідження та інструментальні вимірювання.

Виявлено, зокрема, порушення. Калорійність готових страв не відповідали вимогам у 2,3% випадках, бактеріологічне забруднення готових страв не відповідали вимогам у 3%. Змиви з обладнання, одягу та рук працівників не відповідали вимогам у 7,2 %. При досліджені проб питної води на санітарно хімічні показники не відповідали вимогам 6,4. За мікробіологічними показниками досліджено – 141 проба питної води, не відповідали вимогам 12,8 %. Також було досліджено проби води відкритих водойм: на санітарно-хімічні показники – 32, нестандартних 1, на бактеріологічні показники – 32, з них 4 не відповідали вимогам, що склало 12,5 %.

Читайте також: На місці археологічних розкопок у середмісті юні активісти зібрали повний причіп сміття. ФОТО

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...