В Івано-Франківську зросла кількість дітей з інвалідністю зору

Ще в 2016 році в спеціалізованому дитячому садочку №34 «Незабудка», що в Івано-Франківську навчалось 2 дітей, а в спеціалізованій школі-інтернаті с. Вигода Долинського району...

Ще в 2016 році в спеціалізованому дитячому садочку №34 «Незабудка», що в Івано-Франківську навчалось 2 дітей, а в спеціалізованій школі-інтернаті с. Вигода Долинського району навчалось 4 дитини з інвалідністю зору.

Проте, вже у 2017 – 2018 навчальному році на базі ДНЗ № 34 «Незабудка» організовано діяльність трьох груп для дітей з вадами зору, в яких виховувалось 62 дітей. Про це під час засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради повідомив Руслан Зелик, заступник директора департаменту соціальної політики, пише Фіртка.

Крім того, за інклюзивною формою навчання в 2017-2018 н. роках в закладах освіти інклюзивне навчання організоване для 1 дитини з порушенням зору на базі ЗШ № 17. В 2018-2019 навчальному році в спеціалізованому дитячому садочку №34 «Незабудка» виховується 68 таких дітей.

Заклади загальної середньої освіти створюють належні умови для організації індивідуального навчання дітей з вадами зору. В КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Івано-Франківської міської ради», яка розпочала свою роботу 4 червня 2018 року, звернулися за допомогою 142 батьків, діти яких потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку, діти з особливими освітніми потребами.

Батьки 103 дітей з особливими освітніми потребами вже отримали висновки про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини з рекомендованою навчальною програмою та корекційно-розвитковими заняттями відповідно до програми та нозології. З них: 27 дітей дошкільного віку та 58 дітей шкільного віку (2 дітей з порушеннями зору).

Читайте також: На Надвірнянщині взялися за реставрацію Пнівського замку. ФОТО

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...