В Україні набрав чинності закон про повернення ліків до аптек

З 1 січня українці зможуть повертати ліки до аптек – про це свідчить Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких...

З 1 січня українці зможуть повертати ліки до аптек – про це свідчить Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування і перегляду ставок окремих податків і зборів” (№2628-VIII від 23.11.2018 р.).

Закон набрав чинності у вівторок, 1 січня, пише DT.UA.

Також передбачено внесення змін до ст. 8 (Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості) Закону України “Про захист прав споживачів”. Згідно з цим законом, покупець може повернути ліки до аптеки впродовж встановленого гарантійного терміну і вимагати або гроші, які він заплатив за товар, або заміну товару на аналогічний препарат, який є у продавця (аптечного закладу).

З 1 січня українці зможуть повертати ліки до аптек

Екс-голова Держлікслужби, доктор медичних наук, доктор фармнаук України Олексій Соловйов зазначив, що термін придатності лікарських засобів (гарантійний термін) може становити понад 5 років. 

 
“Що ж може статися з лікарським засобом за цей час? Перш за все, слід згадати, що такі специфічні товари, як лікарські засоби, для стабільності фізико-хімічних властивостей під час зберігання вимагають захисту від світла, впливу вологи, випаровування, дотримання температурного режиму, захисту від дії газів навколишнього середовища”, – зазначив Доктор медичних наук Олексій Соловйов.

Він зазначає, що роль держави незрозуміла, адже вона повинна гарантувати споживачам якісну продукцію.

Читайте також: Поліція Івано-Франківщини попереджає водіїв про погіршення погодних умов

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...