В Україні одужав перший пацієнт із коронавірусом

В Україні одужав перший пацієнт, в якого раніше діагностували коронавірус. Про це повідомив президент Володимир Зеленський, пише “Громадське”. “Ми маємо дуже радісну новину. Пацієнту з...

В Україні одужав перший пацієнт, в якого раніше діагностували коронавірус.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, пише “Громадське”.

“Ми маємо дуже радісну новину. Пацієнту з Чернівців було зроблено повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат, а отже може констатувати офіційно — в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу. Сьогодні його виписують з лікарні і він повертається додому”, — сказав Зеленський.

Нагадаємо, йдеться про чоловіка, який із 21 лютого подорожував Італією і повернуся в Україну, 26 лютого. У мандрівці та під час повернення додому почувався добре. Прикордонники на контрольно-пропускному пункті “Порубне” поміряли йому температуру, вона була в нормі. Гарячка та першіння у горлі з’явилися у чоловіка 28 лютого. Він одразу ж звернувся до сімейного лікаря та залишався вдома. До лікарні недужого забрала “швидка”. Медиків попередили, що чоловік побував у Італії й міг контактувати з інфікованими коронавірусом, тож вони виїхали на виклик у захисних костюмах.

В Україну чоловік повертався автомобілем, у якому була лише його дружина, у неї інфекції не виявили.

Як відомо, станом на 20 березня в Україні 26 підтверджених випадків захворювання в Україні. Три випадки – летальні. Один пацієнт повністю одужав.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У ДТП на Снятинщині постраждав чернівецький мотоцикліст

 

 
Категорії
Новини
Новини
Loading...