У гірських районах важко забезпечити дистанційне навчання

Один із гірських районів Прикарпаття – Косівський – до 21 вересня віднесений до червоної зони протиепідемічної небезпеки. Розкидані в горах хати. Тут загалом офіційно...

Один із гірських районів Прикарпаття – Косівський – до 21 вересня віднесений до червоної зони протиепідемічної небезпеки.

Розкидані в горах хати.

Тут загалом офіційно підтверджено 781 випадок коронавірусної інфекції. 352 особи одужали, 17 – померло.

“Попри такі невтішні показники, дуже сподіваємося на послаблення карантину. Підстави для цього вагомі: якщо раніше щодня госпіталізували по 100-120 осіб із підозрою на COVID-19, то останніми днями – менше 80. Звісно, є негативний вплив обмежень на соціально-економічний стан району. Та безпека мешканців важливіша”, – акцентує голова Косівської районної ради Павло Ванджурак.

Однією із проблем, спричинених карантинними обмеженнями, є дистанційне навчання в школах. Наповнюваність класів у Косівському районі висока, школярів – майже 10 тисяч. І це без врахування трьох ОТГ. У низинних населених пунктах мобільні провайдери забезпечують доступ до Інтернету, у високогірних через великі відстані між селами їм це економічно невигідно. Та й мобільне покриття у важкодоступних селах не всюди є.

“Сподіваємося, що державна комісія з питань ТЕБ та НС перегляне попереднє рішення щодо зонування. Ми тут жодного впливу не маємо, рішення приймають на підставі статистичних даних. Натомість робимо, що в наших силах, щоб таки покращити статистику щодо захворювання на коронавірусну інфекцію. Насамперед, щоб наші краяни жорстко дотримувалися правил особистої безпеки”, – наголошує Павло Ванджурак.

У районі аналізують ситуацію із поширенням коронавірусу, щоб виявити якісь закономірності чи зв’язки із проведенням весіль чи інших масових гулянь. Сплесків захворювання після якоїсь із таких подій не було. Небезпечна інфекція чатує навіть у віддалених селах.

Людмила СТРАЖНИК.

Читайте також: Курс гривні продовжує повільно знижуватися до долара

Категорії
Життя
Новини
Loading...