У Княжолуці біля церкви освятили новий хрест. ФОТО

У неділю, 27 вересня, на свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього, на парафії храму св. Дмитрія УГКЦ с. Княжолука відбулася знакова подія – освячення нового...

У неділю, 27 вересня, на свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього, на парафії храму св. Дмитрія УГКЦ с. Княжолука відбулася знакова подія – освячення нового хреста на церковному подвір’ї. Від часу утворення парафії минуло понад 20 років і хрест, що був закопаний біля храму, потребував заміни.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

З Божого благословення, протягом року парафіяни з своїм настоятелем о. Ігорем Ліпчанським та старшим братом п. Василем Мельником шукали скульпторів, митців, жертводавців для втілення гарного задуму. Хрест мав бути з довговічного матеріалу, з розп’ятим Ісусом та трішки більшим за попередній для естетичного вигляду. Численні парафіяни долучалися до збору коштів і, нарешті, хрест виготовили, “воздвигнули” і освятили в день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

На запрошення адміністратора храму о. Ігоря і парафіян на свято були запрошені декан Долинський о. Зореслав-Іван Котович та перший парох о. Богдан Тисяк. Зі словом проповіді до вірян звернувся протопресвітер Зореслав-Іван Котович про значення святого хреста у нашому житті і його роль у нашому спасінні.

Опісля Літургії о. Ігор подякував отцям за спільну молитву та всім, хто долучився до спорудження хреста від моменту ідеї до її реалізації. Далі отець-декан запропонував помолитися за упокій новепереставлених курсантів, які загинули в авіакатастрофі та долинянина воїна Сергія, який цими днями загинув на Сході України.

Потім всі вийшли на подвір’я храму, де відбувся Чин освячення хреста. Наприкінці о. Богдан Тисяк окропив всіх присутніх свяченою водою і звернувся з духовним словом. Отець зазначив, що “цей прекрасний хрест має бути не для того, щоб хвалитися, що “ми таке спромоглися спорудити”, але коли виникають якісь труднощі в сім’ї чи якісь інші ситуації, то маємо приходити сюди, до стіп хреста і просити у Господа вирішення тої чи іншої ситуації”.

Читайте також: У міському парку Франківська впав 130-річний ясен. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...