У Франківську замість ремонту “сонячне” дерево отримало пам’ятну табличку

Замість довгоочікуваного ремонту “сонячне” дерево для зарядки телефонів, що встановлене на Стометрівці, отримало пам’ятну табличку.  В жовтні минулого року на Стометрівці урочисто відкрили сонячне...

Замість довгоочікуваного ремонту “сонячне” дерево для зарядки телефонів, що встановлене на Стометрівці, отримало пам’ятну табличку. 

В жовтні минулого року на Стометрівці урочисто відкрили сонячне дерево. В Департаменті містобудування архітектури та культурної спадщини повідомили, що від «дерева» не тільки можна зарядити телефон, а і скористатись безкоштовним WI-FI. Також додали, що вартість проекту роаом зі встановленням та гаранитійним обслуговуванням 50 тисяч гривень.

 Втім, заступник начальника управління архітектури Світлана Лосюк зазначила, що споруду встановили за спонсорські кошти. Також вона додала, що в сонячну погоду дерево дасть змогу зарядити близько двохсот телефонів за добу.

Франківці не довго використовували можливість зарядити телефон в середмісті, оскільки через два тижні вандали обірвали штекери для зарядки

В Департаменті архітектури та містобудування відмовились виконувати ремонтні роботи, зазначивши що конструкція не перебуває на балансі в Департаменті.

Тож поки на “сонячному дереві” красується щойно встановлеyа табличка, архітектурна конструкція перетворилась в пам’ятку архітектури, яка нагадуватиме майбутнім поколінням про намагання йти в ногу з часом.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...