На Тлумаччині побудують нову школу за 25 мільйонів гривень

Нову школу зведуть у селі Будзин.  Сьогодні тут виникла гостра потреба у оновленні та розширенні навчального закладу, оскільки кількість учнів майже вдвічі більше, ніж...

Нову школу зведуть у селі Будзин.  Сьогодні тут виникла гостра потреба у оновленні та розширенні навчального закладу, оскільки кількість учнів майже вдвічі більше, ніж розраховано у школі.

Школа, до якої діти ходять сьогодні, зведена  ще у 1989 році і розрахована лише на 100 учнівських місць. Зараз тут навчається 180 учнів. Аналіз народжуваності у селі свідчить, що в наступні роки кількість школярів значно збільшиться.

Проектно-кошторисна документація на добудову Будзинської школи ще на 100 місць включає нові навчальні класи, приміщення для дошкільної групи, спортивну та актову зали.

За розрахунком загальна сума, необхідна на будівництво, сягає 25 мільйонів гривень. Будівельні роботи фінансуються із державного бюджету, інформує ОДА.

До слова, у селі Будзин відбулися урочистості,  приурочені початку робіт з будівництва нової школи, у якому взяв участь народний депутат України Михайло Довбенко.

«У нас було дуже багато скептиків, які не вірили у те, що, попри складну ситуацію в Україні, війну на сході, ми зможемо вирішити питання розбудови школи, але сьогоднішня пам’ятна подія є яскравим підтвердженням того принципу, коли сказав – і зробив», – наголосив нардеп.

Читайте також: В українських школах хочуть встановити “безпечні” двері

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...