В українських школах хочуть встановити “безпечні” двері

У школах встановлять спеціальні двері з вільним відчиненням зсередини без ключа для безпечної евакуації дітей. У разі надзвичайних ситуацій це дозволить швидко та безперешкодно...

У школах встановлять спеціальні двері з вільним відчиненням зсередини без ключа для безпечної евакуації дітей. У разі надзвичайних ситуацій це дозволить швидко та безперешкодно евакуювати дітей.

Відповідні зміни містяться у новому ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та розповсюджуються на проектування нових і реконструкцію існуючих будинків шкільних навчальних закладів, інформує прес-служба ОДА.

«Безпека наших дітей – те, чим не можна нехтувати. Ми переглянули протипожежні вимоги, які містилися у старому ДБН щодо шкіл, вдосконалили та доповнили їх.

Ніколи не знаєш, коли може трапитися надзвичайна ситуація і готовими до неї треба бути завжди. Жодний ДБН не надасть 100% гарантії безпеки, якщо під час експлуатації відповідні норми будуть нехтуватися: перекриватися або зачинятися аварійні виходи, особливо, у школах», — ноголосив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

За його словами, сьогодні необхідно не тільки використовувати сучасні рішення для підвищення безпеки дітей у школах на етапі проектування, а й дотримуватися усіх норм безпосередньо під час експлуатації будівель.

Оновлений ДБН «Будинки і споруди. Заклади освіти» вже затверджений і буде опублікований найближчим часом.

Читайте також: На березі річки у Франківську виявили гори будівельного сміття. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...