Івано-Франківській обласній дитячій лікарні передали неонатальну “швидку”. ФОТО

Автомобіль містить обладнання для надання невідкладної допомоги породіллям і немовлятам ще в дорозі. Івано-Франківська обласна дитяча лікарня отримала неонатальну «швидку». Про це пише ПІК...

Автомобіль містить обладнання для надання невідкладної допомоги породіллям і немовлятам ще в дорозі.

Івано-Франківська обласна дитяча лікарня отримала неонатальну «швидку».

Про це пише ПІК з посилання на обласний департамент охорони здоров’я.

“Швидку оснащено найсучаснішим обладнанням для допомоги новонародженим. Зокрема, його укомплектовано спеціалізованим обладнанням для надання невідкладної допомоги породіллям і немовлятам ще в дорозі”, – йдеться у повідомленні.

Всередині знаходяться транспортний інкубатор, апарат штучної вентиляції легень для новонароджених, пристрій для візуалізації вен AccuVein, реанімаційний кейс, прилад фототерапії для лікування жовтяниці новонароджених та вимірювання рівня білірубіну тощо.

“Швидка” дасть можливість медикам здійснювати реанімаційні дії,  допомагати немовлятам із жовтяницею та перевозити передчасно народжених дітей до медичного закладу.

До слова, це одна із 20 нових неонатальних “швидких”, які доправив в Україну Дитячий фондо ООН (ЮНІСЕФ) за запитом першої леді України Олена Зеленська та Міністерство охорони здоров’я України.

Категорії
Життя
Новини
Loading...