Міноборони перевірило скарги бійців на їжу: на складах гнилі банани та зіпсовані продукти

Через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні. В Україні позапланово перевірено склади деяких військових частин на Сході і виявилось, що...

Через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні.

В Україні позапланово перевірено склади деяких військових частин на Сході і виявилось, що в них якість продуктів не відповідає нормам. 

Про це повідомляє Міністерство оборони. Зазначається, що заступник міністра оборони Віталій Половенко разом з членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю позапланово перевірили ці склади.

“Причиною цьому стали скарги військових на якість харчування. В ході перевірки виявилося, що продовольство поставили невчасно, а його якість не відповідає нормам”, – йдеться в повідомленні. 

На фото до повідомлення видно, що, наприклад, банани не придатні до вживання, бо гнилі.

Банани для військових виявилися гнилі / фото Міноборони
Банани для військових виявилися гнилі / фото Міноборони

Половенко додав, що в ході незапланованого “візиту” у військові частини, були зафіксовані порушення. “Виявилося, що через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні”, – сказав заступник міністра. 

В Міноборони зазначають, що працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів. “Компанія перемогла у 10-ти лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням”, – пояснив  Половенко. При цьому зазначається, що в такому випадку має бути замінено постачальника. “Тобто частини, де компанія не встигає з постачанням, ми виводимо з договору та перепідпорядкуємо до компаній-переможців у прилеглих областях. Продукти повинні бути якісними, а їх постачання – безперервним”, – заявив Полоненко.

Міноборони обіцяє виставити штрафні санкції компанії, яка несвоєчасно поставила продукцію. Крім того, за зіпсовані та неякісні продукти харчування компанія також має відшкодувати кошти.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...