До воїнів та комунальників на Донеччину: чергова волонтерська поїздка

Автомобіль, FPV-дрони, засоби зв’язку, генератори, екофлоу, інструменти та спорядження – усе це в черговій волонтерській поїздці повезли нашим захисникам на Донеччину. Окрім того, Івано-Франківський...

Автомобіль, FPV-дрони, засоби зв’язку, генератори, екофлоу, інструменти та спорядження – усе це в черговій волонтерській поїздці повезли нашим захисникам на Донеччину.

Окрім того, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків відвідав працівників комунальних служб, які вже майже 2 місяці будують там укріплення. 

«Були у 109 батальйоні 10 гірсько-штурмової бригади – передали 50 FPV-дронів, й для танкового батальйону 10 бригади – рації, генератори, старлінки, екофлоу, інструменти, екшнкамери. Також заїхали в 7 стрілецький батальйон, привезли 50 дронів, ще 35 дронів передали 24 бригаді тактичній групі “Сапсан”, 50 дронів – батальйону “Сила свободи” НГУ, 30 дронів – 95 бригаді, 30 – 77 бригаді та 2 Мавіки для 80 бригади. В цій поїздці провідав свого друга й колишнього заступника Олексія Кайду, привіз для 45 артилерійської бригади, в якій він воює, автомобіль пікап. Для 79 бригади передали запчастини. Також привезли для Покровської ВЦА, з якою співпрацює наше місто, 1000 листів шиферу», – розповідає міський голова Руслан Марцінків.
Щоб обрати до яких частин їхати, аналізують запити від військовослужбовців. У міську раду щодня надходять листи з проханнями про підтримку. Їх вивчають, групують, а тоді Руслан Марцінків визначає маршрут. Збирають все необхідне і вирушають в дорогу. 

«Цього разу ми багато чого загрузили. Це і генератори, і старлінки, і Мавіки, і FPV-дрони, тобто досить потужно сьогодні намагаємось допомогти нашим військовим. Це все по запитах військових, по запитах командирів військових частин – що їм потрібно, вони звертаються на ім’я міського голови з листами, а ми намагаємося виконати. Зараз їде 300 дронів, а загалом понад 3000 дронів вже передали. Ця робота продовжується, постійно закуповуємо, намагаємося в межах своїх сил закрити потреби армії у дронах. Найбільше потребують все-таки FPV-дрони, але є і запчастини до автомобілів і Мавіки», – каже заступник директора Департаменту – начальник управління взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами Олександр Петрів.

Особливістю цієї поїздки стало ще й те, що Руслан Марцінків відвідав івано-франківських комунальників, які зараз будують укріплення на Донеччині. 

«36 працівників добровільно зголосились поїхати будувати фортифікаційні споруди та працюють тут вже 1,5 місяця. Дякую нашим хлопцям, які зголосилися на таке складне завдання. Нашу групу очолив Геннадій Пономаренко – заступник директора Департаменту інфраструктури, житлово-комунальної політики. Щоб комунальні добровольці змогли братися до будівництва фортифікацій, попередньо служби ДСНС провели розмінування територій. А далі – не один тиждень важкої роботи. Щоразу радію зустрічі й можливості поспілкуватися з нашими воїнами, почути чим живуть і як борються за нашу перемогу. Дякую їм за міць і оборону!» – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

Наостанок міський голова Руслан Марцінків підсумував, що найприємніше у таких поїздках – особисто подякувати воїнам з нашої громади, які служать у різних військових частинах, захищають нас і щодня ризикують життям за вільне майбутнє України. 

Категорії
Місто
Новини
Loading...