Прикарпаття на 90% готове до зими

Рівень підготовки до зими на Прикарпатті сягає понад 90%, що відповідає затвердженим графікам. Про це йшлося вчора під час наради в обласній державній адміністрації....

Рівень підготовки до зими на Прикарпатті сягає понад 90%, що відповідає затвердженим графікам.

Про це йшлося вчора під час наради в обласній державній адміністрації.

Голова ОВА Світлана Онищук розповіла, що наразі розроблено регіональний план заходів щодо підготовки до опалювального сезону та створено оперативний штаб, завдання якого – забезпечення сталого перебігу опалювального сезону, запобігання аварій, проведення оперативних відновлювальних робіт на об’єктах життєзабезпечення в осінньо-зимовий період.

У комунальній сфері підготовлено 749 котелень (майже 92%), 313 км теплових мереж, проведено капітальний ремонт та заміну 9,4 км водопровідних мереж (91,3 % від запланованих), 6,5 км каналізаційних мереж (90,3 %), підготовлено 51 водопровідна насосна станція (91,1 %), 7 із 7 водозабірних споруд. А також підготовлено 3601 житловий будинок (92,5 %), тобто відремонтовано 239 покрівель та відремонтовано електрощитових у 211 житлових будинках.

Важливо, що на комунальних підприємствах ведеться підготовка до можливого залучення резервного живлення у разі перебоїв з електропостачанням або у разі його повного припинення. У котельнях, які забезпечують населення тепловою енергією, є резервні джерела живлення. Проводиться робота з їх підключення та випробування.

Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства області забезпечені генераторами частково. У випадку повного відключення електроенергії подача води для переважної більшості населення може бути забезпечена на рівні нижніх поверхів.

Довідково. В обласному оперативному резерві є 130 електрогенераторів різної потужності, які можуть бути використані для роботи об’єктів критичної інфраструктури. Створено резервні запаси матеріалів, обладнання, палива для швидкого відновлення роботи об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу у разі їх ураження.

У містах, де можуть виникнути перебої з постачанням тепла до домівок людей та закладів інфраструктури, рекомендовано розглянути можливості встановлення модульних котелень. Над цим наразі працюють у Бурштині.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...