Допомога військовим: 12 програм виплат та підтримка родин

20 і 50 тисяч допомоги від громади на спорядження, а також виплата після поранення, на реабілітацію чи то комунальні послуги. Івано-Франківськ далі продовжує виплачувати...

20 і 50 тисяч допомоги від громади на спорядження, а також виплата після поранення, на реабілітацію чи то комунальні послуги. Івано-Франківськ далі продовжує виплачувати гроші військовим одразу за 12-ма послугами у ЦНАПі.

 «Станом на сьогодні залишається популярною виплата на амуніцію і, відповідно, на засоби захисту. З 1.01.2024 року оформлено 3920 заявок, для отримання такої виплати. Частину цих допомог вже профінансовано, також з таких популярних одноразових допомог з міського бюджету є допомога на реабілітацію та відновлення. Таких заявок подано вже майже 800. Частина в опрацюванні, частина профінансована. І лишається ще допомога у зв’язку з пораненням, контузією, каліцтвом, і таких заявок вже подано майже 300 і, відповідно, ці заявки вже теж опрацьовуються», – відзначає директор Департаменту адміністративних послуг Богдан Питель.

На сайті ЦНАПу створено окремий розділ, де є перелік всіх допомог, які надають з міського бюджету. Відповідно, там можна знайти кожну з цих допомог і подати заяву на виплату онлайн. Для військових така допомога є важливою, адже витрат на передовій чимало.

«Мені приємно, коли хлопці кажуть, що вони горді, що вони з Франківської громади. Зізнаються, що в інших громадах таких виплат немає. Ми далі допомагаємо, це один з напрямків нашої допомоги. Окрім того, що ми закуповуємо дрони, РЕБи і все необхідне, передаємо військовим. Дуже важливо кожному військовослужбовцю з франківської громади допомогти. Допомогти на спорядження, допомогти на реабілітацію, допомогти, на жаль, при пораненні. І теж родинам загиблих є програми в місті для допомоги. Зараз ми концентруємо увагу на допомозі в 50 тисяч гривень на спорядження. Тому що 50 тисяч гривень – це та сума, на яку військовий може купити собі все необхідне», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Також у Івано-Франківську активно підтримують родини захисників. Якщо чоловік, тато або брат на передовій, а в хаті потрібно чи то лампочку, чи сантехніку замінити, виконати дрібні ремонти по будинку допоможе майстер з «Дому воїна». 

«В нас є певний перелік послуг. До нас просто вартує зателефонувати, сказати ряд своєї проблеми. Наш працівник передає номер телефону заявника нашому фахівцю. Далі фахівець дивиться по графіку, коли в нього вільні години, і чи підходить людині, яка до нас звертається. Домовляються про зустріч, приїжджають, дивляться на місці. Якщо можливо відремонтувати, то ремонтують, якщо ж потрібно замінити якусь деталь, тоді люди купляють самі ті запчастини, а наш фахівець просто безкоштовно замінює їх», – відзначає директор КЗ «Дім воїна» Микола Крошний. 

Також за словами керівника комунального закладу, військовослужбовці та ветерани можуть безкоштовно відвідувати спортзал, щоби захисник продовжував підтримувати свою фізичну форму вдома. А для ефективної боротьби з ворогом місто передасть військовим 10 тисяч дронів. Це ще одна допомога для захисників. До кінця року Івано-Франківськ закупить всю необхідну кількість fpv-дронів, мавіків та радіостанцій. Місто не припиняє допомагати хлопцям, які воюють на передовій. Від початку цього року вже передали понад 3 тисячі дронів, систем радіозв’язку та старлінки. 

«Понад 3000 тисячі дронів, вже четверта тисяча почалася. Зараз 42 бригада і 24 окремий підрозділ «Сапсан». І також автомобіль передаємо, який теж придбаний для 42-ї бригади, де багато іванофранківців. Автомобілі, дрони просять, десь просять РЕБи. Все-таки акцент сьогодні на дронах. Ми найбільше купляємо дрони і передаємо, бо це зараз дуже необхідно», – розповів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Тим часом передані від громади дрони вже нищать ворогів на різних напрямках фронту.

«Хочу висловити щиру подяку від 5-ї окремої танкової бригади для Івано-Франківської МТГ та особисто Руслану Марцінківу. Вірю в те, що кожен дрон допоможе попасти в ціль і знищити ворога для нашої майбутньої перемоги. Слава Україні!», – дякує військовий. 

Категорії
Гроші
Новини
Loading...