70% громадського транспорту в Івано-Франківську доступний для маломобільних груп

10 років тому тільки 2% громадського транспорту були доступними для маломобільних франківців. Наразі, цей показник досягає 90 % для комунального транспорту та 70% загалом...

10 років тому тільки 2% громадського транспорту були доступними для маломобільних франківців. Наразі, цей показник досягає 90 % для комунального транспорту та 70% загалом для громадського.

В Департаменті інфраструктури, житлової та комунальної політики міста кажуть, що це порив. Але додають доступність – поняття значно ширше.

«Насправді питання доступності є набагато ширшим. Це стосується всіх маломобільних груп населення. Будь хто може стати маломобільним. Те, що ми робимо для доступності – робимо для кожного з нас. Поняття доступності це не тільки пониження, це універсальний дизайн середовища», – зазначив директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак.

Івано-Франківськ 2023 року в сотні раз доступніший у порівнянні з тим, який він був 10 років тому. Всі нові об’єкти, які ремонтуються в місті в першу чергу робляться зручними для маломобільних груп.

«З кожним об’єктом, двором, вулицею, сквером – місто стає доступнішим. Дуже багато об’єктів ще потребують реконструкцій, капітальних ремонтів», – додав Михайло Смушак.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...