На Прикарпатті на 42,5 млн грн збільшено обсяги фінансування шкільного харчування

В Україні триває реформа шкільного харчування, на черзі – її реалізація на рівні територіальних громад. На Прикарпатті розроблена обласна програма реалізації Стратегії реформи шкільного...

В Україні триває реформа шкільного харчування, на черзі – її реалізація на рівні територіальних громад. На Прикарпатті розроблена обласна програма реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року.

Цьому питанню була присвячена онлайн-нарада за участю першої леді України Олена Зеленська, про це пише на фб-сторінці голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

Мовилося про успішний досвід роботи областей у цьому напрямі та інструменти, що дадуть змогу продовжити реалізацію реформи на місцях.

«Разом маємо передати громадам не лише всі інструменти й місцеві стратегії впровадження реформи, але й правильне налаштування: ця реформа для них, для їхніх дітей і нашого спільного майбутнього… Ми втілюємо її в дуже складний час, у час випробувань, у час війни, коли постійна загроза нависає над кожним із нас і протиставити цій загрозі ми маємо піклування про наших дітей…», – зазначила Олена Зеленська.

Івано-Франківська область має успішні напрацювання щодо покращення харчування дітей в закладах освіти.

Зазначається, що на сьогодні:

  • збільшено обсяги фінансування  організації харчування учнів (цього року прогнозований обсяг видатків – понад 154 млн гривень, торік він становив 111,5 млн гривень);
  • триває робота щодо відновлення та модернізації харчоблоків закладів освіти;
  • нарощується кадровий потенціал;
  • незабаром планується відкриття кулінарного хабу на базі Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу. Для його створення з обласного бюджету спрямовано понад 2,5 млн гривень.

Очільниця Прикарпаття наголосила, що якісні зміни в шкільному харчуванні повинні бути впроваджені у кожній територіальній громаді області.

Категорії
Життя
Новини
Loading...