На Прикарпатті діють 100 вогневих точок протиповітряної оборони

В Івано-Франківській області діють 100 вогневих точок протиповітряної оборони. Щоб укомплектувати їх необхідним обладнанням, з бюджету області спрямували 25 мільйонів гривень. Про це повідомила начальниця Івано-Франківської...

В Івано-Франківській області діють 100 вогневих точок протиповітряної оборони. Щоб укомплектувати їх необхідним обладнанням, з бюджету області спрямували 25 мільйонів гривень.

Про це повідомила начальниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук в ефірі ТРК “3 студія”.

“Спочатку ми починали робити 30 вогневих точок, але вдалося зробити 54. Ми використали кошти нашого благодійного аукціону, який був присвячений 1125-річчю Галича, і купили шість пікапів. А доукомплектувати ці 54 вогневі точки нам допомогли наші територіальні громади й підприємці. Загалом у нас в області є 100 вогневих точок”, — сказала посадовиця.

Як відомо, що на Івано-Франківщині створили зенітно-кулеметний батальйон, для якого громади області закупили 54 пікапи.

Машини оснащені великогабаритними кулеметами, засобами автономного зв’язку, засобами раннього виявлення цілі та іншими спецзасобами.

Світлана Онищук повідомила, що з обласного бюджету було виділено 25 млн гривень на укомплектування батальйону. За ці кошти зокрема купували приціли, тепловізори, прожектори, зарядні станції тощо.

Результат роботи зенітно-кулеметного батальйону вже є: під час останніх атак було успішно знищено ворожі повітряні цілі, — повідомила начальниця військової адміністрації.  

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...