Британія планує передати Україні новітню лазерну зброю, – The Telegraph

Лазерна зброя DragonFire здатна збивати ворожі дрони і ракети, і вартість одного пострілу становить лише 10 фунтів. Лазерна зброя DragonFire, здатна збивати ворожі дрони...

Лазерна зброя DragonFire здатна збивати ворожі дрони і ракети, і вартість одного пострілу становить лише 10 фунтів.

Лазерна зброя DragonFire, здатна збивати ворожі дрони і ракети, вартістю всього 10 фунтів за постріл, з’явиться на військових кораблях Британського флоту до 2027 року.

При цьому, як пише The Telegraph, ця зброя може бути використана в Україні ще раніше, оскільки військові швидко освоюють передові технології.

Як заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс, затримки з впровадженням нових збройових технологій – це “найбільша трата грошей на оборону”.

“Що я хочу зробити, так це прискорити процес, який зазвичай дуже тривалий, можливо, до 10 років, до набагато коротшого періоду часу і розгорнути його потенційно на кораблях і потенційно на суші”, – заявив він.

Шаппс сказав, що Велика Британія планує додати DragonFire до свого арсеналу до 2027 року, але розглядає можливість відправити прототипи до України раніше, навіть якщо вони не будуть доопрацьовані на 100 відсотків.

“Скажімо так, він не обов’язково має бути на 100 відсотків ідеальним, щоб українці, можливо, отримали його. Наразі це, як і раніше, дата 2027 року, але, звісно, я подивлюся, що ми можемо зробити, щоб прискорити її”, – сказав він.

Керівник проєкту Метт Корк повідомив журналістам, що DragonFire може бути передано для “користувацьких експериментів” низці військовослужбовців вже у вересні, коли 7-ма група протиповітряної оборони випробує цю технологію.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...