Франківчани скаржаться на старі дизельні поїзди, які забруднюють повітря поблизу залізничного вокзалу. ВІДЕО

Франківці продовжують скаржитись на старі дизельні поїзди, які забруднюють повітря поблизу залізничного вокзалу. Цього разу допис у Фейсбуці розмістив місцевий художник Ігор Роп’яник: “Додаю це...

Франківці продовжують скаржитись на старі дизельні поїзди, які забруднюють повітря поблизу залізничного вокзалу.

Цього разу допис у Фейсбуці розмістив місцевий художник Ігор Роп’яник:

“Додаю це відео як ілюстрацію до недавнього посту Петра Парипи щодо зношеності тепловозів, які неймовірно забруднюють довкілля, зокрема в середмісті Івано-Франківська. У зв’язку з цим фактом міська “громадська рада” готує звернення до уряду з проханням електрифікувати колію з Ходорова до Івано-Франківська. А я б додав ще – до Коломиї, оскільки ці дизель-поїзди (зокрема, той, що на відео) – сполученням Івано-Франківськ-Коломия,- пише Правда.

Ці тепловози, справді, дуже зношені. Це помітно не тільки з вигляду і з рівня викиду диму, але й зі звуку, які видають їхні двигуни. Не повинен справний тепловоз гуркотіти на “холостому” ходу так, як “кукурудзяник” перед злетом! Тим паче, що поряд, за 50 метрів від крайньої колії, знаходяться помешкання жителів міста. Шумове забруднення явно поза допустимими нормами!

Звертаю на це увагу і міському голові Руслану Марцінківу.” написав він і додав відео

Раніше про цю проблему вже писав колишній головний редактор обласної газети ” Галичина” Petro Parypa :

“Ось така димова хмарка висить над привокзальною частиною нашого Франика (вид з моста на вул. Незалежности). Міська “громадська рада” з приводу великої загазованости цієї частини ІФ готує звернення до уряду з проханням включити електрифікацію колії з Ходорова до ІФ. Аргумент – зношеність тепловозів. Воно, якщо взяти до уваги й велику кількість автотранспорту, який перетинає привокзальну вулицю,, мабуть, і справді так. Це часто бачу і нюхаю і , звичайно, намагаюся затамувати дихання, коли проходжу мостом над вокзальними платформами. Тепловози кадять справді по-чорному.”

Читайте також:  Укрзалізниця призначила шість додаткових поїздів до 8 березня

Категорії
Новини
Новини
Loading...