Домініканський костел у Богородчанах перейшов у спільну комунальну власність територіальної громади селища. ВІДЕО

Учора, 10 лютого, у Богородчанах провели громадські слухання, під час яких передали комплекс Домініканського римо-католицького костелу у спільну комунальну власність територіальної громади селища Богородчан....

Учора, 10 лютого, у Богородчанах провели громадські слухання, під час яких передали комплекс Домініканського римо-католицького костелу у спільну комунальну власність територіальної громади селища Богородчан.

“Напевно, в Богородчанах в недільний вечір 10 лютого не було жодної родини, в якій би не обговорювалась непересічна подія – громадські слухання жителів міста, присвячених питанню охорони і збереженню пам’ятки архітектури національного значення Домініканського костелу. А що ця подія є дуже актуальною і важливою для громади, богородчанці підтвердили своєю явкою. Такої кількості людей, які прийшли на громадські слухання, Богородчани ще не знали”, – повідомляє громадська активістка Ольга Корній-Чоп’як. 

Усі учасники слухань, за винятком 41 особи, що утримались, проголосували за передачу костелу у муніципальну власність і заборону передавати його у використання будь-якій релігійній громаді. Жінка назвала це перемогою і виявом зрілості громади, передає Місто.

“Виявляється, що костел, ця мовчазна, велична, зранена споруда працює, бо навколо неї згуртувалася громада”, – пише активістка.

Детальніше як проходили громадські слухання дивіться у відео із Facebook групи Типові Богородчани.

Читайте також: Конфлікт у Богородчанах: представники УПЦ МП не хочуть повертати костел у власність громади. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...