Конфлікт у Богородчанах: представники УПЦ МП не хочуть повертати костел у власність громади. ФОТО

У п’ятницю, 1 лютого, у Богородчанах прихильники УПЦ МП  хотіли силою повернути Домініканський костел, який рішенням районної ради був переданий у власність громади Богородчан.  Ще 28...

У п’ятницю, 1 лютого, у Богородчанах прихильники УПЦ МП  хотіли силою повернути Домініканський костел, який рішенням районної ради був переданий у власність громади Богородчан.

 Ще 28 квітня 2017 року районна рада проголосувала за відмову від договору безоплатного користування культовою спорудою.

Однак релігійна громада УПЦ МП досі не звільнила приміщення. Сьогодні богородчанці, активісти, священики роз’яснювали прихильникам “русского міра”, що вони вже нічого не мають до костелу, куди їх завів батюшка. На місці працюють правоохоронці, головні двері костелу опечатано,  повідомляють на сторінці районної газети “Слово народу”.

Світлина від Слово народу.

Світлина від Слово народу.

Світлина від Слово народу.

Світлина від Mykhailo Harbuz.

Світлина від Mykhailo Harbuz.

Світлина від Mykhailo Harbuz.

На фотографіях можна побачити сокиру та лом, якими прихильники Московського патріархату хотіли розбити замок на дверях Домініканського костелу. Проте небайдужі активісти не допустили провокацій та розпалення конфлікту, повідомляє кореспондентка Франківчан з місця подій.

Нагадаємо, ще два роки назад мешканці селища об’єдналися в ініціативну групу, щоб забрати у місцевого Московського патріархату приміщення колишнього Домініканського костелу, котрий є загальнонаціональною пам’яткою архітектури. Активістів обурило, що в самому центрі селища розташована церква, де славословлять, зокрема, керівника РПЦ Кирила. Про заборону церкви Московського патріархату, як такої не йшлося. Інша річ – приміщення, яке вони зайняли ще у 1991 році.

Під час однієї з таких зустрічей стало відомо, що Домініканський собор був переданий МП не на правах оренди, а в безтермінове користування та без оплати.

Фото із сторінки Богородчанського земляцтва у Фейсбук.

Читайте також:  У Богородчанах Московський патріархат не хоче звільняти орендований костел

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...