Екобюро УГКЦ закликає віруючих відмовитися від спалювання сухої трави. ФОТО/ВІДЕО

Бюро УГКЦ з питань екології закликає не спалювати суху траву під час весняного прибирання полів та садів. Бюро також поширило тематичне відео, яке розповідає...

Бюро УГКЦ з питань екології закликає не спалювати суху траву під час весняного прибирання полів та садів.

Бюро також поширило тематичне відео, яке розповідає про шкоду від спалення трави для організму людини. Замість спалювання в УГКЦ пропонують компостувати листя та суху траву, про це інформує прес-служба Бюро УГКЦ на своїй офіційній сторінці.

«Спалюючи залишки рослинності ми робимо злочин проти довкілля, проти життя і здоров’я людини, ставимо під загрозу наше життя і грішимо проти заповіді «Не вбий», — розповів у ролику отець Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

З димом у повітря виділяються діоксини, які є найбільш токсичними речовинами для організму людини.

«При згоранні тонни рослинних решток, у повітря виділяється до 9 кг мікрочастинок диму, збільшуються ризики захворювання бронхо-легеневої системи», — зазначила Вікторі Рудник, лікар-пульмонолог Івано-Франківського ОФПЦ.

Додамо, що Бюро УГКЦ з питань екології проводить від 2013 року також інформаційну кампанію про шкоду пластикових квітів. Торік в рамках інформування, комісія виготовила понад тисячу банерів зі даними про шкоду довкіллю, які повісили перед цвинтарями на Західній Україні.

Світлина від Ні_підпалам.

Пов’язане зображення

Пов’язане зображення

Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "проект на тему чому не можна спалювати стерню"

Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "glass bottle"

Пов’язане зображення

Читайте також: На Прикарпатті обгорілого у пожежі їжачка передали до реабілітаційного центру для тварин. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...