У Франківську помер відомий винахідник різноманітної зброї академік Валерій Арциховський. ФОТО

У вівторок, 19 березня, о п’ятій ранку в лікарні помер академік Української академії наук Валерій Арциховський. Протягом двох тижнів Валерій Арциховський перебував на інтенсивній...

У вівторок, 19 березня, о п’ятій ранку в лікарні помер академік Української академії наук Валерій Арциховський.

Протягом двох тижнів Валерій Арциховський перебував на інтенсивній терапії, але з інсультом справитися, на жаль, не зміг, пише Репортер.

Академіка Арциховського добре знали в Івано-Франківську як невтомного винахідника, науковця, організатора, дуже позитивну людину.

У 2000 році він створив неформальне науково-виробниче об’єднання «Валар» – дружній колектив науковців, інженерів, військових. Вони розробили понад 60 унікальних приладів у галузі медицини й нелетальної зброї. Кілька винаходів підприємства знайшли застосування в європейських країнах.

Валерій Ігорович Арциховський народився 21 серпня 1946 року в Житомирі. Пройшов шлях від слюсаря до генерального директора. Усе своє життя захоплювався винаходами у різних галузях, отримав понад 130 патентів, написав десятки статей.  У вільний час займався живописом, писав вірші.

Читайте також: В Івано-Франківську пройшов міжнародний медичний форум. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...