Стало відомо, які дороги відремонтують на Калущині за державні кошти

10 червня розпорядженням Івано-Франківської обласної державної адміністрації затверджено перелік автомобільних доріг місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власностіу населених пунктах, які у цьому...

10 червня розпорядженням Івано-Франківської обласної державної адміністрації затверджено перелік автомобільних доріг місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власностіу населених пунктах, які у цьому році відремонтують за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.

На капітальний ремонт дорожнього покриття доріг місцевого значення та мостів на території області, згідно з оприлюдненим документом буде спрямовано  майже 253 млн гривень. За ці кошти планують капітально відремонтувати майже 300 погонних метрів мостів та  53,6 км доріг, інформують “Вікна”.

Для жодного моста на території Калуського району коштів не виділили, натомість, у переліку є окремі ділянки.

Зокрема, цього року на капітальний ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги Добровляни — Завій (Довга гора) буде спрямовано 5,9 млн гривень державних коштів. Дорогу ремонтуватимуть окремими ділянками, загалом 1,2 км. Також у цьому році державне фінансування виділили на капітальний ремонт 100 метрів дороги Вістова — Грабівка — 600 тис. гривень.

На капремонт дорожнього покриття дороги Новиця — Середній Угринів спрямують 8 млн гривень. Тут також буде ремонт окремих ділянок сумарною протяжністю 2,1 км.

Цього року мають капітально відремонтувати дорогу Болохів — Войнилів, а саме 350 метрів в селі Негівці на близько 1,6 млн гривень. Окремими ділянками цього року капітально відремонтують дорогу Верхня — Збора — Кулинка, теж 350 метрів на 1 млн 560 тис. гривень.

На капітальний ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги Голинь — Кадобна в межах села Кадобна Брошнів-Осадської ОТГ, загалом 130 метрів, спрямували майже 503 тис. гривень

Тож, на дороги на території району і об’єднаних територіальних громад Калущини спрямували близько 18 млн гривень. Як анонсувалося раніше, всі кошти розподілені між об’єднаними територіальними громадами і ще на дві дороги: Добровляни — Завій і Вістова — Грабівка (сумарно 6,5 млн гривень), найбільше коштів отримала Новицька ОТГ — 8 млн гривень, на території Верхнянської ОТГ освоять близько 3,2 млн гривень,. Натомість, на дороги Войнилівської ОТГ грошей цього року не буде.

Окрім того, на капітальний ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах розподілили близько 38,5 млн гривень. Загалом за ці кошти відремонтують понад 44 тис. квадратних метрів дорожнього покриття. У переліку жодної дороги на території міста Калуша чи сіл Калуського району немає. А, наприклад, на капремонт доріг на трьох вулицях Коломиї виділили 3,3 млн гривень, чотирьох вулиць у Яремчі — 17,2 млн гривень.

Загалом на капітальні ремонти комунальних доріг і доріг місцевого значення та мостів розподілили понад 291 млн гривень. 

Читайте також: На Калущині продовжують ремонтувати дорогу. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...