Медикам Прикарпаття не виплатили 32 мільйони гривень зарплати

Сьогодні, 5 вересня, в Івано-Франківську розпочалось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики. Першим питанням, яке розглянули депутати, став...

Сьогодні, 5 вересня, в Івано-Франківську розпочалось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Першим питанням, яке розглянули депутати, став стан виплати зарплати медикам Прикарпаття. Голова комісії Манолій Піцуряк розповів, скільки і кому наразі боргують, пише “Галицький кореспондент”.

“Для чого стільки мусолити це питання? Та для того, що у нас в Україні тепер нова влада – ВРУ, президент, Кабінет міністрів. І я сподіваюсь, що Бог дасть їм розуму не повторювати помилки попередьної влади – такі, як невиплата зарплати нашим лікарям. Станом на сьогодні маємо боргів на 31 мільйон 989 тисяч гривень. Термін сплати цих грошей минув 1 вересня”, – сказав Манолій Піцуряк.

Також, за його словами, є вже протерміновані внески лікарень до Державної фіскальної служби України – ЄСВ та ПДФО. Загальна їх сума складає ще 60 мільйонів гривень. Тривають судові процеси з цього приводу.

“Люди не отримують вчасно свої зарплати. Вони не можуть купити дітям зошити чи одяг на перше вересня. Я думаю, що наші судді і фіскальна служба – теж люди, і вони мають розуміти: не можна вимагати того, чого немає. Якщо у лікарень немає грошей, бо держава їх не дала, то як держава може ці гроші вимагати?”, – додає Манолій Піцуряк.

Заборгованості по зарплаті медикам є майже в кожному районі Івано-Франківської області, а основна частина припадає на сам Івано-Франківськ – 22 мільйони гривень. Ситуація з цими боргами наразі найгірша в Україні.

“Нашому департаменту підпорядковані 42 заклади охорони здоров’я. Заборгованість і незабезпеченість по зарплаті до кінця року у наших закладах відсутня. Для інших 77 закладів органом управління є обласна рада або районні ради, і там є борги. Одна з причин боргів – те, що люди роками не йшли у відпустку, таким чином накопичували суму виплат. А тепер, коли вони змінюють місце роботи, то ці гроші треба виплачувати”, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Микола Стовбан.

Читайте також: Як у Франківську впроваджують моду на сортування відходів

Категорії
Новини
Новини
Loading...