Франківськ отримав подарунок від ковалів. ФОТО

Івано-Франківськ є членом Асамблеї «Кільце ковальських міст Європи», тому з 18 по 22 вересня став столицею ковальського ремесла. Як стало відомо, Асамблея на теренах Східної Європи відбувається вперше,...

Івано-Франківськ є членом Асамблеї «Кільце ковальських міст Європи», тому з 18 по 22 вересня став столицею ковальського ремесла.

Як стало відомо, Асамблея на теренах Східної Європи відбувається вперше, повідомляє сайт міського голови.

На захід до Івано-Франківська приїхали делегації з 7 країн Європи. Гості взяли участь у конференції, присвяченій ковальському ремеслу за участю ковалів, науковців та митців.

До того ж, у Палаці Потоцьких відбувалися кування просто неба та виставка відповідних робіт, а 20 вересня там же відбулося грандіозне нічне кування, концерт рок-оркестру «Бревіс» та лазерне шоу.

З нагоди Асамблеї, місцеві та закордонні ковалі скували лавку для місцевого парку. «Ковальська дружба», так назвали лавку, вже стоїть у парку Шевченка. Варто сказати, що одну із деталей для лавки викував міський голова Руслан Марцінків.

Як повідомляє мер міста, поруч з лавкою ковалі висадили пам’ятну алею зелених насаджень, а саме церсис канадський, який буде тішити око відвідувачів парку навесні ніжним рожевим цвітом, доки на дереві ще не розпустилося листя.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Читайте також: Нічне кування, рок, лазерне шоу: чим дивувала франківців Асамблея ковальських міст на Потоцьких

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...