“Відмовитися від папірців”: Франківська облдержадміністрація перейшла на безпаперовий документообмін

З 1 жовтня 2019 року за ініціативою Кабміну документообмін між органами влади почав здійснюватися в електронному вигляді. Це один з етапів діджиталізації документообігу, який запроваджений в...

З 1 жовтня 2019 року за ініціативою Кабміну документообмін між органами влади почав здійснюватися в електронному вигляді. Це один з етапів діджиталізації документообігу, який запроваджений в Україні.

Роман Маланій розповів, що цей процес відбувся в області чітко і злагоджено між структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними органами міністерств і відомств, органами місцевого самоврядування, пише “Галицький кореспондент”.

В апараті обласної державної адміністрації уже функціонує автоматизована система діловодства ДОК ПРОФ, в якій зберігаються електронні примірники документів, які можна надсилати через систему електронної взаємодії та електронну пошту.

“Потрібно вміти розшифровувати поняття документообмін і документообіг. Поки ми можемо говорити тільки про документообмін. Повний перехід на електронні носії відбудеться через один — два роки, може менше. Перехід на повну діджиталізацію — важкий процес, адже не всі документ можна перевести в цифру через закони, тобто потрібно внести зміни на законодавчому рівні”, – каже Маланій.

Додає, що фактично всі районні державні адміністрації підключенні до системи електронного взаємообміну документами.

“Нам потрібно переставати вимагати від бізнесу і людей тих папірців чи довідок, які не сильно впливають на ту чи іншу життєдіяльність. Зараз нам потрібно переходити на смартфони, тобто на електронний сервіс. Думаю з часом усі повністю перейдуть на електрообмін”, – підсумовує Роман Маланій.

Читайте також: Профільний комітет Верховної Ради таємно погодив “ринок землі” в Україні – народний депутат

Категорії
Новини
Новини
Loading...