Прикарпатець встановив національний рекорд України в номінації “Віджимання на одному пальці обох рук”. ФОТО

Почесне звання рекордсмена здобув Антон Левкун – майстер спорту України, чемпіон України,  чемпіон Европи з карате, житель с.Чорні Ослави. Прикарпатець сьогодні в Надвірній на...

Почесне звання рекордсмена здобув Антон Левкун – майстер спорту України, чемпіон України,  чемпіон Европи з карате, житель с.Чорні Ослави.

Прикарпатець сьогодні в Надвірній на майдані Шевченка віджався від землі на великих пальцях обох рук 53 рази за 50 секунд. Рекорд був встановлений під пильним оком експерта Національного реєстру рекордів України Павла   Горішевського.

Антон Левкун створив справжнє спортивне свято, яке відбулось за сприяння народного депутата України Зіновія Андрійовича, Надвірнянської міської ради, засновника ТОВ «Пако ІФ» Андрія Андрійовича та за організації Івана Козловського.  Не зважаючи на морозяну погоду, підтримати рекордсмена прийшли його колеги, близькі, друзі, надвірнянці та гості нашого міста.

До цього дня спортсмен йшов довгі роки виснажливих тренувань. Але не зважаючи на всі перешкоди, Антон Левкун завжди добивався поставлених цілей. Карате почав займатись з 10 років. Ще будучи дитиною щоразу долав довгий шлях до Коломиї, щоб  займатись з тренером улюбленим спортом. З часом в 2009 році Антон Антонович відкрив спортивну секцію в рідному селі, де популяризував спорт та фізичну культуру серед дітей та молоді. В 2011 Антон Левкун став чемпіоном України з карате, в 2013 – чемпіоном Европи, а в 2016 здобув кубок чемпіона в Швеції.

До цього часу в Україні такий рекорд ніхто не встановлював. Унікальність цього рекорду у фізіологічних можливостях, адже уся вага чоловіка зосереджена на великих пальцях обох рук. Рекордсмен розповідає, що кожного ранку він приділяє 20 хвилин свого часу виключно на вправи для пальців рук. Після встановленого рекорду всім причетним до спортивного дійства вручили відповідні дипломи. Антон Левкун зі своїми колегами представив показовий виступ, після чого всі охочі мали змогу зробити фото з новим рекордсменом.

Читайте також: 15-річному франківцю, який поборов онкологію, потрібні кошти на нову пластину в ногу

Категорії
Спорт
Новини
Loading...