На Прикарпатті масово звільняються медики через заборгованість із заробітної плати

Сьогодні, 5 грудня, в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики. Депутати розглянули проєкт обласного бюджету на...

Сьогодні, 5 грудня, в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Депутати розглянули проєкт обласного бюджету на 2020-й рік, а також обговорили болюче питання невиплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери – зокрема, медикам, пише “Галицький кореспондент”.

“Цього тижня пройшов розподіл 26 мільйонів гривень. Але цього не вистачає, адже потрібно близько 100 мільйонів. А президент сказав чітко – закрити борги по зарплатах. При цьому держава недодає грошей, а потім вимагає штрафи, бо ми не платимо зарплати лікарям”, – розповів Манолій Піцуряк, голова комісії.

За його словами, станом на сьогодні все ще є значні проблеми у сфері виплати зарплат працівникам як медицини, так і освіти, і культури. А тим часом у бюджеті є захищені статті, з яких знімати гроші не можна – це харчування, ліки тощо.

“З вересня на Прикарпатті звільнилося вже 2800 медиків. Це означає, що 10% нас скоротилося, адже загальна кількість – близько 30 тисяч. Зарплату не платять, і це факт”, – додав Піцуряк.

Читайте також: На Прикарпатті судитимуть двох молодиків, яких підозрюють у жорстокому вбивстві

Категорії
Новини
Новини
Loading...