В Івано-Франківську розпочався Архієпархіальний собор. ФОТО/ВІДЕО

На Собор прибули 127 делегатів з різних куточків Прикарпаття. Сьогодні, 7 грудня, в  Івано-Франківську розпочався Архієпархіальний собор. Він проходить в приміщенні Духовної семінарії, пише пресслужба Івано-Франківської...

На Собор прибули 127 делегатів з різних куточків Прикарпаття.

Сьогодні, 7 грудня, в  Івано-Франківську розпочався Архієпархіальний собор. Він проходить в приміщенні Духовної семінарії, пише пресслужба Івано-Франківської УГКЦ.

Після реєстрації, розпочався молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у співслужінні із секретаріатом Архієпархіального собору.

Загалом участь в Соборі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ беруть участь 127 делегатів з усіх протопресвітеріатів. Відразу після молитви Канцлер Курії Івано-Франківьскої Архієпархії о. Віталій Федун зачитав декрет Митрополита Володимира про відкриття Собору.

Опісля родина емігрантів з Канади Попадин Віталія та Наталі, разом із дітьми, врочисто внесли до каплиці Святе Письмо, що є символом живої присутності Господа нашого Ісуса Христа серед учасників зібрання.

Згідно розпорядку Собору зараз тривають доповіді. Серед цьогорічних доповідачів та співдоповідачів є п. Тетяна Середюк, о. Іван Стефурак, о. Іван Гудзь, о. Олег Каськів, о. Йосафат Бойко, ВС та о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ.

Після обіду запланована праця в групах, під час якої кожен делегат зможе висловити свої думки та долучитися до створення Соборових резолюцій.

Пригадуємо, що Собор  Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ триватиме до завтра. Його головною темою є «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ». Підсумком роботи Собору стане написання резолюцій, яку розглядатимуть вже учасники Патріаршого собору, що відбудеться у Львові влітку 2020 року.

Читайте також: Бойовики не віддавали тіло українського полковника тиждень

Категорії
Новини
Новини
Loading...