Сьогодні у Духовній семінарії відбулась пресконференція з нагоди відзначення третього десятиліття легалізації УГКЦ.

За словами ректора Духовної семінарії Романа Микієвича, святкові заходи почнуться 13 грудня в Архієпархіальному та Митрополичому соборі Воскресіння Христового з прощі вірних. Божественну Літургію...

За словами ректора Духовної семінарії Романа Микієвича, святкові заходи почнуться 13 грудня в Архієпархіальному та Митрополичому соборі Воскресіння Христового з прощі вірних. Божественну Літургію очолить Владика Володимир Війтишин. 

Служба Божа буде центральною у наших святкуваннях. У храмі виставлять мощі мучеників, до яких зможуть приступити прихожани. Також можна буде отримати повний відпуст, тобто всі болі і душевні рани від гріхів залікуються. Але для того потрібно виконати певні умови: приступити до сповіді та причастя, помолитися “Отче наш” і “Богородице Діво”, – наголосив Роман Микієвич,- пише Бріз.

Як зазначив отець Андрій Черненко, 13 грудня запланована не тільки Божественна Літургія. О 16:00 прикарпатців запрошують у Франківський драмтеатр, де відбудеться урочиста академія “З Богом у серці”: “Цей урочистий захід буде складатись з двох частин. Перша – театралізоване дійство про певний відрізок життя блаженного нашої церкви, а друга – виступи різних колективів, у тому числі і хорових”. 

Душпастир Борис Гобир згадав як почався вихід церкви з підпілля: “Події 1989 року мали гарячу напругу у суспільстві і призвели до незворотних процесів не тільки у житті церкви, але і всієї нашої держави. Насправді легалізація УГКЦ почалась трошки швидше, у 1987 році. Я пригадую собі як до нас дійшла звістка про те, що владика Павло Василик і багато священиків оголосили про вихід з підпілля. Тоді люди сприйняли цю звістку негативно, боялись розізлити владу. Але наші отці були дуже мудрими і їх дії допомогли церкві стати такою, яка вона зараз є”.

Читайте також: В Івано-Франківську розпочався Архієпархіальний собор. ФОТО/ВІДЕО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...