Більярд та тренажерний зал: як живуть семінаристи в Івано-Франківську. ФОТО

У суботу, 14 грудня, відбудеться День відкритих дверей в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого. Початок – об 11:00. На ознайомлення з життям студентів-семінаристів запрошують всіх...

У суботу, 14 грудня, відбудеться День відкритих дверей в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого. Початок – об 11:00.

На ознайомлення з життям студентів-семінаристів запрошують всіх охочих, інформує Бліц-Інфо.

За словами ректора Івано-Франківської Духовної семінарії прот. Романа Микієвича, зараз тут навчається 187 студентів. Це студенти не лише з Івано-Франківська, але й з Коломиї, Бучача, Чернівців та навіть Білорусії. День у семінаристів дуже насичений.

“Підйом о 6:30. О 7 ранку розпочинається Утреня, далі – Служба Божа. О 8:30 – сніданок, опісля всі студенти йдуть на навчання. Пари тривають до 13:30. Потім, о 13.45 – обід. З 14.00 до 18.00 у студентів вільний час. Переважно це час на навчання та підготовку до лекцій. О 18:00 – Вечірня. О 19:00 – вечеря. О 20:45 – вечірні молитви. А ось о 22:00 – повний спочинок, канонічне мовчання. Це означає, що в цей час ніхто не може відвідувати келії. Не можна також розмовляти між собою та користуватись телефонами. І так щодня”,- пояснює Роман Микієвич.

Варто зазначити, умови проживання семінаристів на вищому рівні. В одній кімнаті проживають двоє студентів. У просторому приміщенні є все необхідне – два ліжка, шафа, стіл та ванна кімната. Вживати їжу в кімнаті не бажано, адже для цього є спеціальний зал. Окрім того, студенти під час вільного часу можуть подивитись телевізор, зіграти у настільний теніс чи більярд. А також зайнятись спортом, для цього навіть облаштували окремий зал з тренажерами.

Читайте також: Сьогодні у Духовній семінарії відбулась пресконференція з нагоди відзначення третього десятиліття легалізації УГКЦ.

Категорії
Новини
Новини
Loading...