Які бувають крадіжки та яка передбачена відповідальність за них

Які бувають крадіжки та яка передбачена відповідальність за них? Про це інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини. ✔️Поняття «дрібної» крадіжки та відповідальність за її вчинення....
Які бувають крадіжки та яка передбачена відповідальність за них?

Про це інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

✔️Поняття «дрібної» крадіжки та відповідальність за її вчинення.

✔️Викрадення чужого майна вважається дрібним, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, тобто 210 гривень 20 копійок.

✔️За вчинення такого правопорушення передбачена адміністративна відповідальність, відповідно до статті 51 (Дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати) КУпАП, у вигляді штрафу від 170 до 510 гривень або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

✔️Повторне протягом року вчинення такого правопорушення тягне за собою накладення штрафу від 510 до 850 гривень або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.

✔️Коли настає кримінальна відповідальність?

✔️Якщо ж вартість викраденого майна перевищуватиме 210 гринень 20 копійок, то наставатиме кримінальна відповідальність.

✔️Відповідно до статті 185 Кримінального кодексу таємне викрадення чужого майна карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або громадськими роботами на термін від 80 до 240 годин, або виправними роботами строком до двох років, або арештом строком до шести місяців, або позбавленням волі строком до трьох років.

“Поліцейські Івано-Франківщини радять бути пильними та берегти своє майно!” – застерігають правоохоронці.

Читайте також: Смерть від наркозу: в Україні заборонили серії препаратів

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...