В Івано-Франківській області не вистачає 10% правоохоронців

353 правоохоронців притягнули до дисциплінарної відповідальності у 2019 році. Про це стало відомо на пресконференції начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимира...

353 правоохоронців притягнули до дисциплінарної відповідальності у 2019 році.

Про це стало відомо на пресконференції начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимира Голубоша,- пише 

Головний правоохоронець Прикарпаття повідомив, що керівництво ГУНП та особовий склад постійно вживають заходів, спрямованих на формування професійного кадрового ядра органів поліції. Відтак, впродовж 2019 року за негативну нормативну службу в поліції було звільнено 12 поліцейських. До дисциплінарної відповідальності притягнено 353 поліцейських.

«Я піддався критиці минулого року, що ми дуже багато притягаємо до дисциплінарної відповідальності поліцейських. Я скажу, що зважаю на це, але раніше звільнено поліцейських було більше насправді, але притягнено до відповідальності менше», – відзначив Володимир Голубош.

Поряд з цим, за словами керівника ГУНП, проводиться вдосконалення системи професіональної підготовки поліцейських. З початку 2019 року поліцейська комісія провела 5 засідань за результатами яких на службу в поліцію було прийнято 83 кандидати. З 1 листопада оголошено наступний конкурс на заміщення 23 вакантних посад, пишуть Версії.

«Загальний некомплект по поліції в Івано-Франківській області складає не більше 10%. В деяких підрозділах він становить 2-3%, в інших – доходить до 15%, але в середньому – це 10%. Це робочий некомплект і критичної нестачі поліцейських в Івано-Франківській області нема», – пояснив Голубош.

В поліції заплановано проект «Поліцейський офіцер громади».
«Ми спілкуємося з головами об’єднаних територіальних громад, проводимо роз’яснювальну роботу. Це такий проект, коли поліцейський офіцер громади живе і працює на території вказаної територіальної громади. Його перебування у відділення поліції буде мінімізоване – 90% свого робочого часу він буде перебувати саме на території вказаної громади», – додав Володимир Голубош.

Читайте також: Керівництво поліції Прикарпаття зустріло Різдво разом з поліцейськими, що несуть службу на сході України

Категорії
Новини
Новини
Loading...