У Франківську через знищення пам’ятки архітектури відкрили кримінальне провадження

Івано-Франківська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом знищення пам’ятки архітектури в Івано-Франківську. Провадження відкрите за ч. 1 ст. 298 («Незаконне проведення пошукових робіт...

Івано-Франківська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом знищення пам’ятки архітектури в Івано-Франківську.

Провадження відкрите за ч. 1 ст. 298 («Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини») КК України.

Встановлено, що на площі Ринок невідомі особи знищили пам’ятку архітектури.

Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури працівники Івано-Франківського відділу поліції ГУНП в області проводять першочергові слідчі дії.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

«Галицькому кореспонденту» з власних джерел стало відомо, що мова йде про пам’ятку архітектури за адресою площа Ринок, 5.

Нагадаємо, що будинок на площі Ринок, 5 спорудили у 1870 році, за часів Австро-Угорської імперії. Він відомий тим, що 27 квітня 1904 року тут народився радник кількох американських президентів, голова Федеральної резервної системи США у 1970–1978 роках Артур Бернс, якого називають одним із найвпливовіших фінансистів світу.

Упродовж багатьох років цей історичний будинок потроху руйнувався. Цього року його нарешті взялися «рятувати» – розбирати, щоб згодом зібрати наново. Більше про це читайте у матеріалі “Регенерація не руйнація”

Читайте також: 20 крадіжок та 10 п’яних водіїв: поліція повідомила про кримінал за добу. ІНФОГРАФІКА

Категорії
Новини
Новини
Loading...