Галицька митниця пояснила причину протестів на пункті пропуску “Краковець”

Акції протестів, які відбувались учора біля пункту пропуску “Краковець-Корчова” і сьогодні біля управління Галицької митниці – реакція на заходи, які вживає митниця щодо протидії...

Акції протестів, які відбувались учора біля пункту пропуску “Краковець-Корчова” і сьогодні біля управління Галицької митниці – реакція на заходи, які вживає митниця щодо протидії незаконному ввезенню товарів на митну територію України.

Так, упродовж останніх двох днів організована група людей (близько 100 мікроавтобусів з 5-9 пасажирами) намагається провезти в Україну подріблену партію товарів: побутової техніки, телевізорів, автозапчастин, побутової хімії та інших.

Прикриваючись нормою ввезення товарів, вони намагаються уникнути оподаткування. Однак насправді для організаторів – це бізнес, для громадян, які перебувають у мікроавтобусах – підзаробіток, а для держави недоврахування до Держбюджету платежів. Важливо, що такі “вояжі” громадяни здійснюють 2-3 рази на тиждень.

Впродовж останньої доби завдяки ретельному митному контролю громадяни за товар понад норму в трьох митних постах сплатили до Держбюджету понад 300 тис. грн. митних платежів.

“Позиція митниці однозначна – ввезення товарів має відбуватися з дотриманням вимог митного законодавства. Незважаючи на тиск, митники і надалі забезпечуватимуть дотримання законності під час митного контролю”, – повідомляє Галицька митниця Держмитслужби.

Інформацію про ситуацію на пункті пропуску також розмістили у спільноті Антикорупційний моніторинг Львівщини.

“З інсайдерських джерел стало відомо, що працівники митниці протягом дня відверто заповільнюють роботу пропускного пункту, проводять незрозумілі додаткові перевірки та прямо натякають на хабар. Утворились величезні черги, деякі люди стоять більше 10 годин, саме через це розпочались протести”, – зазначено в публікації, пише “Уніан”.

Читайте також: Водій тверезий: у поліції розповіли подробиці ДТП на Долинщині. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...