У Микитинцях відбувся 10-ий дегустаційний з’їзд Клубу виноградарів Прикарпаття

Близько 90 виноградарів з 4-х областей України взяли участь у з’їзді, що відбувся у Микитинцях Івано-Франківської ОТГ. Підчас дегустації усі учасники заходу обирали 3...

Близько 90 виноградарів з 4-х областей України взяли участь у з’їзді, що відбувся у Микитинцях Івано-Франківської ОТГ. Підчас дегустації усі учасники заходу обирали 3 найкращі сорти вин Прикарпаття.

 

Перше місце серед сухих вин отримав «Букет Прикарпаття», серед напівсухих кращим визнали вино «Бако», а серед напівсолодких – «Легенда Раківця».

Прикарпатський виноградар Василь Зварич каже, що в оцінюванні вина головним є не тільки смак, а й колір та запах.

«Спочатку ми визначаємо колір вина, підносимо бокал на джерело світла: чи то вікно, чи то свічка, чи то лампочка або просто на фоні білого паперу. Візуально це можна співставити так само, як наше лице побудоване, спочатку йдуть очі, потім нижче ми опускаємося, вловлюємо нотки аромату і далі смакуємо вино», – розповів виноградар Василь Зварич.

10-ий дегустаційний з’їзд Клубу виноградарів Прикарпаття відбувся у Микитинцях

10-ий дегустаційний з’їзд Клубу виноградарів Прикарпаття відбувся у Микитинцях

Виноградарка із Хмельниччини Людмила Вараниця говорить, що завдяки таким з’їздам, учасники молодих клубів мають змогу багато чого навчитися.

«Ми часто спілкувалися з чернівецькими і франківськими членами клубу. Вони нас підтримали, допомогли, ми відкрили в себе клуб. Ми дуже багато спілкуємся, отримуєм поради з агротехніки вирощування самої лози, ягоди, і так само виготовлення вина. Це дуже корисно і це цікаво», – каже Людмила Вараниця.

Співорганізатор заходу, заступник голови Клубу виноградарів Прикарпаття Михайло Лучин розповідає, що мета кожної дегустації – популяризувати вино не як алкогольний напій, а як продукт споживання.

«В Європі прийнято, що вино не є алкогольним напоєм, а продуктом споживання. І це якраз є нагодою показати людям, яке вино виробляється нашими краянами, як його правильно дегустувати, як його споживати», – розповідає Михайло Лучин.

Читайте також: Спроба самогубства: прикарпатець облив себе бензином та підпалив

Категорії
Новини
Новини
Loading...