Уряд запровадив надзвичайну ситуацію по всій країні та продовжив карантин

Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації та продовжити дію карантину по всій країні на 30 днів. Таке рішення у середу, 25 березня,...

Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації та продовжити дію карантину по всій країні на 30 днів.

Таке рішення у середу, 25 березня, ухвалили на черговому засіданні уряду, пише “Громадське”.

“Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію в державі Україна на всій території на 30 днів терміном до 24 квітня 2020 року”, — повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів до 24 квітня.

Водночас глава уряду уточнив, що якщо країна зможе побороти коронавірус раніше, то уряд “окремо ухвалюватиме рішення на засіданні Кабінету міністрів”.

До цього режиму надзвичайної ситуації був введений у тих областях, де зафіксували випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: Київській, Житомирській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Донецькій, Тернопільській і Черкаській, Запорізькій областях та Києві.

Нагадаємо, 12 березня обласні державні адміністрації по всій Україні запровадили карантин до 3 квітня, виконуючи рішення Кабінету міністрів щодо протидії поширенню нового коронавірусу SARS-CoV-2.

За останніми даними, у світі офіційно зареєстрували 422 989 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, 18 915 смертей та 108 578 випадків, коли пацієнти успішно одужали.

В Україні станом на ранок 25 березня зафіксували 113 випадків коронавірусної хвороби Covid-19: у Чернівецькій області виявлено 38 випадків, у Києві — 31 випадок, у Київській області — 22, Івано-Франківській — 5, Тернопільській — 4, у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській — по 2, Житомирській — 2, у Волинській, Донецькій, Луганській, Одеській та Черкаській областях — по 1 випадку.

Наразі зафіксували 4 летальні випадки — померли 71-річна жінка у Житомирській області, 56-річна жінка — в Івано-Франківській, 33-річна — у Чернівецькій, 68-річний чоловік — у Тернопільській. Одна людина одужала.

Читайте також: Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Кримським, Оріховим і Водяним

Категорії
Новини
Новини
Loading...