У селищі Перегінське на Франківщині контролюватимуть в’їзди – встановлять два блокпости

У селищі Перегінське, що на Івано-Франківщині, встановлять два блокпости, щоб перевіряти людей, які заїжджатимуть у населений пункт. Про це на сторінці у Facebook повідомила секретарка Штабу...

У селищі Перегінське, що на Івано-Франківщині, встановлять два блокпости, щоб перевіряти людей, які заїжджатимуть у населений пункт.

Про це на сторінці у Facebook повідомила секретарка Штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Рожнятівському районі Віталія Попович, пише “Суспільне”.

Станом на ранок дев’ятого квітня в КНП “Рожнятівська центральна районна лікарня” з ознаками COVID-19 госпіталізували 30 осіб. У 19-ти людей хвороба підтверджена. Восьмого квітня на Рожнятівщині підтвердили смерть чоловіка від коронавірусної інфекції. Один хворий проходить лікування амбулаторно.

Селище Перегінське є найбільшим у Рожнятівському районі. З початку карантину сюди повернулося багато заробітчан. Зараз у населеному пункті підтверджено 12 випадків захворювання на COVID-19.

“Прийняли рішення встановити два санітарні контрольно-пропускні пункти на виїздах із селища. Їхня функція полягає у тому, щоб контролювати дотримання населенням карантинних обмежень в сфері пасажирських перевезень, проводити температурний скринінг громадянам та при необхідності перевіряти документи”, – йдеться у повідомленні.

Контрольно-пропускні пункти працюватимуть цілодобово. На кожному із них працюватимуть нацгвардійці, поліцейські, надзвичайники та медики. Також у селищі працюють піші та автопатрулі.

Віталія Попович повідомила, що з районного бюджету спрямували 670 тисяч гривень на медикаменти та засоби індивідуального захисту. Головний лікар Віктор Тріщ зазначив, що наявних медичних засобів має вистачити на місяць. Крім того, у районній лікарні облаштували приймальні відділення із двома виходами для пацієнтів.

До слова, сьомого квітня на в’їздах в Івано-Франківську область розпочали роботу вісім блокпостів. Там зупиняють ті автівки, які заїжджають в область. Водіям та пасажирам вимірюють температуру.

Проте два із пунктів пропуску не запрацювали. Зокрема, блокпости не встановили у селі Нижнів Тлумацького району та поблизу Яремче. Віталій Федорів на брифінгу восьмого квітня пояснив, що у сусідніх областях встановили такі ж пункти пропуску, тому вирішили не витрачати ресурси на дублювання блокпостів.

Читайте також: З початку року неповнолітні скоїли 24 кримінальні правопорушення на Прикарпатті

Категорії
Новини
Новини
Loading...