У селі на Прикарпатті виявили скаженого собаку

У селі Чортовець Городенківської територіальної громади, що на Прикарпатті, в собаки виявили сказ. Про це інформують у Снятинській міжрайонній філії Івано-Франківського обласного лабораторного центру.  Скажену тварину...

У селі Чортовець Городенківської територіальної громади, що на Прикарпатті, в собаки виявили сказ. Про це інформують у Снятинській міжрайонній філії Івано-Франківського обласного лабораторного центру. 

Скажену тварину знайшли в одному з приватних обійсть. 

“Це свідчить про циркуляцію вірусу сказу в природі і можливу передачу цього захворювання від диких тварин до свійських, а також до людини”, – йдеться у повідомленні.

В установі нагадують, що вірусом сказу можуть інфікуватися як тварини, так і люди. Він вражає їхню нервову тканину. 

У тварин захворювання на сказ може проявлятися зміною поведінки. Спочатку тварина втрачає апетит, погано реагує на команди господаря, може роздирати рану в місці укусу, їсти неїстівні предмети. Потім тварина стає агресивною, втрачає страх, тікає з дому і нападає безпричинно на тварин і людей. 

У Держпродспоживслужбі звертаються до прикарпатців та нагадують про те, що для запобігання сказу потрібно щороку проводити щеплення домашніх улюбленців. Якщо у тварини з’явилися клінічні ознаки захворювання, варто звертатися до ветеринара.

Якщо домашній улюбленець контактував з твариною дикої фауни, потрібно одразу повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини, щоб запобігти зараження та загибелі домашньої тварини.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...