“Великодній пакунок захиснику”: учні Яблунського ліцею передали воїнам на Схід подарунки

Учні Яблунського ліцею на Богородчанщині зібрали для військових, що захищають Україну в зоні ООС, великодні подарунки. Про це Галицькому кореспондентові розповіла президент ліцею, учениця...

Учні Яблунського ліцею на Богородчанщині зібрали для військових, що захищають Україну в зоні ООС, великодні подарунки.

Про це Галицькому кореспондентові розповіла президент ліцею, учениця 9-го класу Марія Смалюх.

Великодні пакунки діти збирали у рамках Всеукраїнського волонтерського проєкту «Спільно сильно», мета якого зорганізувати учнів та педагогів проявити свої здібності, згенерувати ідеї та втілити їх на практиці.

«На реалізацію проєкту було 5 днів. Кожна школа, яка брала участь, вибирала собі напрямок, у якому працюватимуть. Багато хто допомагав старшим людям, садив квіти, чи ще щось робив. Ми у проєкт включили декілька акцій, об’єднаних темою допомоги нашим воїнам на Сході», – розповідає Марія Смалюх.

Марія пояснює, що у команді розуміли, що людям потрібно допомагати, природу захищати теж потрібно, але питання війни зараз відходить на другий план, а так не має бути.

Відтак, ліцеїсти вирішили реалізувати проєкт «Великодній пакунок захиснику України». Для цього 10 активних представників 7-9 класів організувалися у команду «Яблунька».

Проект тривав 5 днів. За цей час ліцеїсти спекли 28 пасок, наліпили близько 50 літрових відер вареників, пошили індивідуальні аптечки та наповнили їх медикаментами першої необхідності, а також доповнили пакунки яблуками.

«Наша директор Ксенія Данилюк випікає також короваї і паски. Ми звернулися до неї з проханням допомогти випекти паски для захисників. Вона нам не змогла відмовити. Також ми провели майстерклас з випікання пасок та оздоблення їх квітами, – говорить дівчина. – Щоб заповнити аптечки, наші учні їздили по всьому району, зверталися до аптек по допомогу, до благодійників, зверталися до перехожих та місцевих підприємців».

За допомогою волонтерів з Богородчан подарунки від ліцеїстів минулої неділі вже відправилися на Схід до військових-односельчан, котрі зараз захищають Україну.

Читайте також: У Франківську презентували живописну виставку “Космічна весна”

Категорії
Життя
Новини
Loading...