Митрополит Володимир очолив екуменічний молебень з нагоди Дня міста. ФОТО

З нагоди Дня міста Івано-Франківська, у п’ятницю 7 травня, у палаці Потоцьких відбувся спільний молебень за участі владик різних християнських конфесій. До молебню в...

З нагоди Дня міста Івано-Франківська, у п’ятницю 7 травня, у палаці Потоцьких відбувся спільний молебень за участі владик різних християнських конфесій. До молебню в режимі онлайн могли доєднатися всі охочі франківців та гості міста. Молилися за Боже благословення для усіх жителів Франківська.

Про це інформують у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Очолив молитву Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Духовенство різних конфесій спільно молилися до Богородиці, просячи Її заступництва для усіх жителів нашого міста. Молебень завершився молитвою до Пречистої Діви Марії «Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво».

«Звертаємося з привітальним словом і молитвою до міського голови Руслана Марцінківа, а у Вашому лиці до всіх мешканців нашого міста. Підносимо молитву до нашого Воскреслого Господа, Богородиці та всіх Святих. Ми радіємо тому, що наше місто – християнське, що святкування ми розпочинаємо саме молитвою. Бо в молитві ми дякуємо і просимо благословення для всіх мешканців міста. Сьогодні також згадуємо тих, хто з причин хвороби не дочекав сьогоднішнього дня. Заносимо молитву, щоб Господь обдарував їх Своїми небесними дарами. Хай Господь благословляє усіх нас! Будьмо справжнім прикладом християнської любові! З днем народження тебе, дорогий Івано-Франківськ!» – виголосив привітальне слово владика Володимир.

Опісля молитви відбулося урочисте нагородження громадян міста найвищою нагородою міста – «Знаком почесного громадянина Івано-Франківська». Нагороди посмертно вручили родичам загиблих героїв, які загинули у боротьбі за захист нашої країни.

Читайте також: В Івано-Франківську до дня міста підготували танцювальний перформанс. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...