Франківцям показали фрагменти фільмів, які знімали у місті

Сьогодні, 7 травня, у кінотеатрі “Люм’єр” відбувся показ стрічок з художніх повнометражних фільмів, що знімалися в Івано-Франківську. Організатор показу Тарас Зень розповів, що франківцям...

Сьогодні, 7 травня, у кінотеатрі “Люм’єр” відбувся показ стрічок з художніх повнометражних фільмів, що знімалися в Івано-Франківську.

Організатор показу Тарас Зень розповів, що франківцям показали фрагменти шести стрічок різних періодів – від радянського до сучасного.

Програма завершиться показом кінохроніки 1941 року.

“Це справді унікальне відео, де угорці передають владу нацистам. Німців мешканці вітають, бо не знають, що вони – теж зло, як і більшовики. Відео – надцінне, важливе для міста. Адже відеокамера тоді не була доступною”, – каже Тарас Зень.

Глядачам показали фрагмент з фільму “Дерзость”, радянського серіалу, австрійський фільм, де один з героїв фільмів ходить по Франківську. Місто Франківськ, до речі, на кіноплівку попадає рідко. На фрагментах фільмів озеро, острів кохання, старі вулиці.

Як зазначив краєзнавець Іван Бондарев, побачити, як виглядало місто 80 років тому – дуже цікаво.На жаль, мало, знімається фільмів через забудову в середмісті.

Лідія Шкрібляк зауважила, показ таких фільмів – прекрасна нагода донести історію міста в межах Дня міста. Кінотеатр “Люм’єр” щороку в різний спосіб долучається до святкування.

Читайте також: В Івано-Франківську на міському озері з’явився сонячний годинник. ФОТО

Категорії
Культура
Новини
Loading...