В Івано-Франківській територіальній громаді проживає понад 2 тисячі багатодітних сімей

2 тисячі 96 багатодітних сімей зареєстровано в Івано-Франківській ТГ станом на перше квітня. У них виховується 6 тисяч 617 дітей. Про це Суспільному Карпати...

2 тисячі 96 багатодітних сімей зареєстровано в Івано-Франківській ТГ станом на перше квітня. У них виховується 6 тисяч 617 дітей.

Про це Суспільному Карпати повідомила головна спеціалістка відділу сім’ї та гендерної політики міського департаменту молодіжної політики та спорту Марія Веляник. Вона каже:

“Багатодітною вважається сім’я, де є троє і більше неповнолітніх дітей. Але почала діяти стаття закону, яка включає до багатодітних і ті сім’ї, де вже повнолітня дитина до 23 років навчається на денному стаціонарі. У нашій громаді проживає дві сім’ї, де є восьмеро дітей, вісім сімей мають по семеро, чотири сім’ї – по шестеро дітей, 48 – по п’ятеро, 191 сім’я – четверо дітей і 1 848 – по троє дітей”.

За словами Марії Веляник, порівняно з 2020 роком, збільшилася кількість сімей, у яких народилася четверта і п’ята дитина. З 2019 року, згідно з урядовою постановою, багатодітним сім’ям надається щомісячна допомога на кожну третю і наступну дитину до шести років у сумі 1 700 грн.

Від початку 2021 року шести жінкам з Івано-Франківської ТГ присвоєно статус “Мати-героїня”. Таке звання жінки отримують тоді, коли п’ятій дитині, яка виховується у сім’ї, минає 8 років.

“Перша мати-героїня в Івано-Франківську отримала звання у 2007 році, на той час вона мала десятеро дітей, – каже Марія Веляник. – Загалом з того часу ми присвоїли звання “Мати-героїня” 215 жінкам. Ще для однієї підготували документи. Цікаво, що найстаршій жінці, якій ми вручали посвідчення “Матері-героїні” у 2011 році, було 92 роки. А наймолодша, якій ми якраз щойно підготували документи, – 1981 року народження. Наразі ми чекаємо нагрудного знака і посвідчення для шести матерів, яким звання присвоєно 7 травня”.

Коли жінка отримує статус “Матері-героїні”, департамент соціальної політики виплачує їй одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 прожиткових мінімумів.

Водночас, від початку року, 122 сім’ї з Івано-Франківської ТГ, які опинилися у складних життєвих обставинах, і в яких виховується 232 дитини, перебували під соціальним супроводом міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це розповіла його директорка Леся Дикун. За її словами, частина сімей уже подолала складні життєві обставини. Наразі під соціальним супроводом перебуває 83 сім’ї.

Читайте також: Рятувальники попереджають про пожежну небезпеку на Прикарпатті

Категорії
Життя
Новини
Loading...