У Франківській ТГ відкрили сім кримінальних справ за вчинення домашнього насильства

Від початку 2021 року в Івано-Франківькій ТГ зафіксовано 750 виїздів за повідомленнями про вчинення домашнього насильства. У 292 випадках насилля було підтверджене. Про це...

Від початку 2021 року в Івано-Франківькій ТГ зафіксовано 750 виїздів за повідомленнями про вчинення домашнього насильства. У 292 випадках насилля було підтверджене.

Про це Суспільному Карпати розповів начальник відділу сім’ї та гендерної політики міського департаменту молодіжної політики та спорту Назарій Куземка.

“Ці цифри подані за інформацією сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Івано-Франківського районного управління поліції, — каже чиновник. — Ми сприймаємо таку статистику як позитивно, так і негативно. Негативно, тому що це — велика цифра. А позитивно тому, що люди почали активніше звертатися за допомогою, більше знають про свої права і не допускають нехтування честю і гідністю одного з подружжя щодо іншого”.

За словами Назарія Куземки, у підтверджених випадках домашнього насильства постраждала 321 людина. З них — 19 дітей, 47 чоловіків і 255 жінок. Поліцейські винесли 235 термінових приписів, склали 197 адміністративних протоколів. Також порушили 7 кримінальних справ.

Керівник відділу сім’ї та гендерної політики зазначає, що департамент молодіжної політики та спорту є головним координатором усіх суб’єктів, які відповідають за реалізацію державної політики щодо попередження домашнього насильства.

“Департамент збирає цих суб’єктів і здійснює комісійні виїзди та обстеження за місцем проживання людей, від яких надійшли заяви щодо вчинення домашнього насильства. Спілкуючись з двома сторонами конфлікту, з’ясовуємо, чи потрібно людині надати допомогу і яку саме, пробуємо вирішити конфлікт. Якщо жінка стверджує, що боїться за своє життя і здоров’я, то їй можуть запропонувати тимчасовий притулок у Верховинському центрі соціально-психологічної допомоги”.

У центрі жінка може перебувати 90 днів, поки не вирішаться проблеми чи не нормалізується мікроклімат у родині.

Читайте також: На Прикарпатті автобус потрапив в аварію. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...