Парафіяни Калуша святкували Міжнародний день сім’ї у Зарваниці

15 травня, відбулася проща до Марійського духовного центру «Зарваниця». В ній взяли участь учні Катехитичної школи, члени Вівтарної дружини та парафіяни Церкви Святого Архистратига...

15 травня, відбулася проща до Марійського духовного центру «Зарваниця». В ній взяли участь учні Катехитичної школи, члени Вівтарної дружини та парафіяни Церкви Святого Архистратига Михаїла міста Калуша. Прощу присвятили до Міжнародного дня сім’ї, який починаючи з 1994 року відзначається щороку 15 травня відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомив Олег Савка, інформують у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Духовний супровід під час прощі здійснювали настоятель Храму Святого Архистратига Михаїла УГКЦ отець Іван Бігун та отець-сотрудник цього Храму Любомир Гаєцький, які у центральному храмі Паломницького центру відслужили молебень до Матері Божої Зарваницької в наміренні за мир і спокій у сімях та Боже Благословення. Опісля прочани пройшли Хресну Дорогу, в кінці якої на дітей чекав великий сюрприз — вони змогли на власні очі побачити «Український Єрусалим». Це комплекс споруд, в якому відтворені архітектурні копії християнських святинь з життя Ісуса Христа.

На зворотньому шляху учасники прощі відвідали також музейний комплекс «Лемківське село» поблизу міста Монастириська, де змогли дізнатися більше про традиції лемківської культури.

Як зазначив о. Іван Бігун, сімя — це великий Божий дар. І такі прощі потрібні для того, щоб краще розуміти та приймати його.

Читайте також: На Франківщині відбувся тенісний турнір «Писанкова Коломия». ВІДЕО

Категорії
Життя
Новини
Loading...