У Коломиї відзначили 150-ліття з дня народження Стефаника. ВІДЕО

У Русові, що на Прикарпатті, відзначили 150-ліття з дня народження Василя Стефаника – українського письменника, майстра експресіоністичної новели, громадського діяча та політика. На його...

У Русові, що на Прикарпатті, відзначили 150-ліття з дня народження Василя Стефаника – українського письменника, майстра експресіоністичної новели, громадського діяча та політика.

На його Батьківщині відбулися урочистості, поминальна панахида та вручення Стефаниківської премії, передає “РАІ”.

Центром святкувань 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у Коломиї став ліцей №1, який носить ім’я відомого письменника. Бо ювіляр  закінчував цю на той час ще  гімназію. Тож до свята територію  навчального закладу впорядкували. 

Міський голова Коломиї каже, що завдяки колективу та небайдужим коломиянам вдалося оновити пришкільну територію. Допомагали і колишні випускники.

Біля школи також встановили камінь на місці, де буде встановлено пам’ятник патрону навчального закладу. Допомогти у візуалізації проєкту взявся Коломийський інститут Прикарпатського університету. А серед школярів провели конкурс ескізів майбутнього монументу.

Решту ж території привели до ладу за кошти міського бюджету. На ці потреби депутати виділили 700 тисяч гривень.

Детальніше – у сюжеті:

Читайте також: Як у Франківську облаштовують сонячну пекарню. ФОТО

Категорії
Культура
Новини
Loading...