На «Ретро смак» у Калуш приїдуть 35 раритетних автівок

22-23 травня у Калуші та Долині відбудеться фестиваль «Ретро смак». Цікаве дійство поверне жителів міст у минулі часи та наповнить їх естетикою та смаками...

22-23 травня у Калуші та Долині відбудеться фестиваль «Ретро смак». Цікаве дійство поверне жителів міст у минулі часи та наповнить їх естетикою та смаками іншої епохи. Родзинкою фестивалю стане виставка ретроавтомооблів.

У коментарі «Вікнам» організатор фестивалю, головний спеціаліст відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Віктор Павлів зазначив, що ідея фестивалю подали сусіди з Долини декілька років тому. Однак у зв’язку з карантинними обмеженнями подію довго відкладали. Зараз прийшов доречний час, щоб повноцінно розгорнути дійство, тим паче, що зараз Калуш і Долина стали одним районом. Віктор Павлів має надію, що у майбутньому фестиваль стане щорічним.

У рамках фестивалю на мешканців Калуша та гостей чекає екскурсія місцями видобутку солі, автопробіг туристичним маршрутом «Бойківська сіль», екскурсія  в народний музей трудової слави «Карпатнафтохіму» та екосадибу «Стара хата», виставка ретроавтомобілів, майстер-клас від Skllyanka_lab та святковий ретроконцерт.

За словами Віктора Павліва, на ретроавтомобілі можна буде не тільки подивитися, але й посидіти всередині і зробити фото напам’ять. Наразі зголосилися взяти участь у фестивалі ретроклуби з Калуша, Львова, Долини та Івано-Франківська. Загалом зареєстровано 35 ретроавтомобілів. 

Калушани матимуть нагоду побачити раритетні Газ-69А, Porsche-924, DKW Sonderklasse, Opel Kapitan, Volvo 244DL. Окремі автівки — 1936-1939 років випуску.

Щодо об’єктів туристичного маршруту «Бойківська сіль», то калушани та гості міста зможуть побачити соляну криницю в Новиці та шахту в Пійлі.

Директор ПК «Мінерал» Алла Терещенко із задоволенням підтримала ідею ретрофестивалю. За її словами, цікаві події народжують цікаві люди.

— Я рада, що Віктор робить цей захід в ПК «Мінерал». Це багаторічна співпраця. Ми почали її зі «Співочого гаю» і продовжили її іншими заходами і фестивалями. Там, де народжуються ідеї Віктора, там завжди притаманне місце нашим заходам.

На концерті в рамках фестивалю «Ретро смак» виступатиме відомий музикант, колишній учасник «Голубих кристалів» Віктор Левченко, який нещодавно провів свій концерт у ПК «Мінерал» під назвою «Хіти на зламі століть».

На екскурсію народним музеєм трудової слави «Карпатнафтохім» запрошує екскурсовод Володимир Гудзоватий:

— Я ознайомлю із соледобувною промисловістю у Калуші, розкажу і про відкриття першої парової машини, на відкриття якої приїжджав сам імператор Австро-Угорщини Франц- Йосиф I, який залишив у нашому музеї свій запис.

Організатори запрошують калушан та гостей міста на фестиваль «Ретросмак», який розпочнеться в Калуші 23 травня о 15.00 біля ПК « Мінерал»

Читайте також: Коломияни стали золотими призерами Чемпіонату України з грепплінгу

Категорії
Життя
Новини
Loading...