27 прикарпатців загинуло на пожежах від початку року

Станом на ранок 1 червня на Прикарпатті трапилося 1357 пожеж, з них 212 за травень. За словами речниці Головного управління ДСНС Христини Перцович, на...

Станом на ранок 1 червня на Прикарпатті трапилося 1357 пожеж, з них 212 за травень. За словами речниці Головного управління ДСНС Христини Перцович, на кінець травня від початку року на території області у пожежах загинуло 26 людей, 13 було травмовано, пише Суспільне Карпати. 

Тіло ще одного чоловіка знайшли сьогодні на згарищі у селі Бистрець. За аналогічний період минулого року загинуло 18 людей.

Приблизно половина з пожеж виникла у помешканнях та господарських будівлях, решта – це підпали сухої трави.

“Найпоширенішою причиною виникнення пожеж у житловому секторі є необережне поводження з вогнем. Це паління в ліжку і в нетверезому стані, — каже Христина Перцович. — А масштабні пожежі трапляються в основному через недотримання правил безпеки, високе пожежне навантаження, відсутність пожежних розділок. Займання швидко поширюється переважно через пізнє повідомлення про загорання. Люди спочатку намагаються гасити самотужки, а вже потім телефонують рятувальникам, і так втрачаються дорогоцінні перші хвилини, пожежа набуває великих масштабів”.

Речниця ДСНС в області каже, що влітку займання сухої трави іноді може перекинутися на житлові будинки.

Якщо пожежа застала людину у приміщенні, його потрібно покинути, радить Христина Перцович. Якщо людина перебуває у цей момент у ліжку, з нього не потрібно різко в ставати, а легенько присісти на підлогу і плавними рухами підлогою просунутися до дверей. Забороняється користуватися ліфтами. Також не можна відчиняти вікна, щоб не було потоку повітря, яке лише прискорить поширення вогню.

Категорії
Життя
Новини
Loading...